Kik vagyunk?

A „fitthaz.hu” és a „fitthaz.bolt.hu” üzemeltetője a WellBrand Kft., melynek székhelye 1211 Budapest, Iparvágány u. 2-16. szám alatt található, mint adatkezelő, kötelezettséget vállal arra, hogy biztosítja a hozzáférés, a helyesbítés, a törlés és tiltakozás jogának gyakorlását.

Adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei:

Schmutz Boglárka
Tel.: (1) 219-54-35
E-mail: adatvedelem@fitthaz.bolt.hu

Adatkezelő elérhetőségei és adatai:

WellBrand Kft.
Székhely/telephely: 1211 Budapest, Iparvágány u. 2-16.
Tel.: (1) 219-5435
Email: info@fitthaz.bolt.hu

 

Az adatkezelésre vonatkozó irányadó lényegi jogszabályok:

  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.)
  • A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)
  • A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  • A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számv tv.)
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (Általános Adatvédelmi Rendelet).
  • Az elektronikus hírközlésről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.)
  • A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)

 

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket?

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló rendelete (továbbiakban GDPR rendelet) alapján meg kell határozni a következőket:

 

Mik a személyes adatok?

A személyes adat az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző információ -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

A regisztrált felhasználó esetén, a megadott néven, címen, telefonszámon, e-mail címen és opcionálisan megadott adóazonosító jelen túlmenően, az oldalt meglátogatóktól (fitthaz.hu, fitthaz.bolt.hu), a következők kerülhetnek nyomon követésre:

Vásárlások

Rendelés esetén megkérjük vásárlóinkat, hogy a következő adatokat adják meg a teljesíthetőség és a megfelelő tájékoztatás céljából: név, telefonszám, e-mail cím, szállítási cím, számlázási cím, fizetés módja, felhasználói fiókba való belépés, vagy regisztráció esetén továbbá felhasználónév és jelszó megadása is szükséges. Az így begyűjtött adatokat a következőkre használjuk:

  • Megrendelés teljesítésére, esetleges további egyeztetésre a vásárlóval, ha szükséges
  • Információ küldése a felhasználói fiókról, illetve a rendelésről
  • Válaszadás a vásárló kérésére, a visszatérítést és a panaszt is beleértve
  • Csalások megakadályozása
  • Felhasználói fiók beállítása
  • Jogi kötelezettségeink eleget tételéhez (pl.: adók számítása)
  • Áruházunk ajánlatainak fejlesztésére
  • Külön engedélyezett és vásárló által kért marketing üzenetek küldésére

Hozzászólások

Hozzászólás beküldések a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából. Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hash) kerül továbbításre a Gravatar szolgáltatás felé (https://automattic.com/privacy/). A hozzászólás elfogadása utána, annak tartalma megjelenhet nyilvánosan.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

A kapcsolati űrlapon keresztül beérkező személyes adatokat (pl. név, cím, telefonszám, e-mail cím) ügyfélszolgálati okokból bizonyos ideig (azok kezeléséig) megőrizzük. Az innen származó információt marketing célokra nem használjuk.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések, termékoldalak külső forrásból (harmadik féltől) származó beágyazott tartalmakat (pl.: YouTube videók, képek, stb…) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik weboldalt. Ezek esetenként adatot gyűjthetnek a látogatókról, sütiket, vagy harmadik féltől származó követőkódot használhatnak, figyelhetik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és emellett be is vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Weboldalunkon a Google Analitycs látogatáselemző szolgáltatást használjuk, amelynek segítségével mérjük és elemezzük honlapunk működését, a látogatók viselkedését, kampányaink eredményeit. Ez segít nekünk abban, hogy meg tudjuk állapítani, hogy például a látogatók mely felületről érkeznek hozzánk (pl.: Google kereső, Árukereső, stb…), mennyi időt töltenek weboldalunkon, segítséget nyújt az oldalunk helyes megjelenésében, mivel megtudhatjuk, hogy milyen böngészővel, vagy melyik országból keresték fel webáruházunkat. Ezen nyomon követés letiltható a süti beállításokban. A Google Analitycs adatvédelmi tájékoztatóját az alábbi hivatkozáson keresztül érheti el: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

Sütik

A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket egy weboldal felhasználhat arra, hogy még hatékonyabbá tegye a felhasználói élményt. A jogszabályok szerint a sütiket abban az esetben tárolhatjuk az Ön eszközén, ha erre vagy feltétlenül szükség van a weboldalunk működése érdekében, vagy ahhoz Ön előzetesen megfelelő tájékoztatás alapján hozzájárult. Jelen weboldalon különféle sütiket használunk, és némelyik süti harmadik féltől (szolgáltatótól) származik.

A sütikkel kapcsolatos beállítások bármikor módosíthatóak az alábbi hivatkozásra kattintva: Süti beállítások

Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint például az oldalon való navigáció, vagy a webáruház kosarának létrehozása. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Süti Szolgáltató Élettartam Leírás (adatkezelés célja)
wpgdprc-consent Fitt ház 1 év A GDPR beállításokat, megjegyzi, hogy Ön mely sütik működését engedélyezte, vagy hogy elfogadta-e a feltételeket.
PHPSESSID Fitt ház Munkamenet Az Ön felhasználói munkamenetének állapotát őrzi az oldalkérések között.
wordpress_logged_in Fitt ház Munkamenet Amikor Ön bejelentkezik a weboldalon, akkor a weboldal motorja ebben a sütiben tárolja el a szükséges információkat, például, hogy ki az aki bejelentkezett és milyen funkciók elérhetők a bejelentkezett felhasználó számára.
wp_woocommerce_session Fitt ház 2 nap Minden látogató, így Ön is egy egyedi azonosítót kap a rendszertől, amely abban segít, hogy nyomon követhessük rendelését, vagy kosarát. Ez a süti nem tárol személyes adatot, csupán a webáruház működésének folyamataihoz szükséges.
wc_cart_created Fitt ház Munkamenet Az Ön virtuális kosara az adott munkamenet idejére.
wc_fragments Fitt ház Munkamenet Eltárolja, hogy Ön belépett-e az oldalunkra, vagy sem, amennyiben igen, ez a süti segít abban, hogy Ön az adott látogatás végeztével is bejelentkezve maradhasson, amennyiben ezt engedélyezte.
wc_cart_hash Fitt ház Munkamenet Az Ön virtuális kosarának tartalmát és annak változásait követi nyomon és tárolja. Ez a süti nem tárol személyes adatot, csupán a webáruház működésének folyamataihoz szükséges.
woocommerce_items_in_cart Fitt ház Munkamenet Az Ön által kosárba helyezett termékeket jegyzi meg az adott munkamenet idejére.
woocommerce_recently_viewed Fitt ház Munkamenet Az Ön által megtekintett termékeket tárolja az adott munkamenet idejére.
wcpc_compare_items Fitt ház Munkamenet Amennyiben Ön a termékek összehasonlítása funkciót használja, úgy ez a süti gondoskodik arról, hogy tárolhassa a rendszer mely termékeket szeretné összehasonlítani.
wcpc_session Fitt ház 2 nap A termékek összehasonlítása funkcióhoz kapcsolódóan egy azonosítót oszt ki, hogy az összehasonlításokat hozzárendelhesse az Ön munkamenetéhez.
wcpc_session_hash Fitt ház Munkamenet A termék összehasonlítása funkció változásait követi nyomon és tárolja. Ez a süti nem tárol személyes adatot, csupán ezen funkció folyamataihoz szükséges.

Ezek a sütik az oldal beállításaihoz és annak biztonságos látogatásához elengedhetetlenek. Például a nyelv, vagy épp a GDPR beállítások tárolását végzik. Ezek a weboldal megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek.

Süti Szolgáltató Élettartam Leírás (adatkezelés célja)
wpgdprc-consent Fitt ház 1 év A GDPR beállításokat, megjegyzi, hogy Ön mely sütik működését engedélyezte, vagy hogy elfogadta-e a feltételeket.
wordpress_sec Fitt ház Munkamenet A webáruház motorjához tartozó biztonsági süti, amely egy másik azonosítót is hozzárendel az adott munkamenethez a nagyobb biztonság érdekében.

A többnyire harmadik féltől származó statisztikai és marketing sütiket a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. Ezek segítségével tudjuk nyomon követni a vásárlási és látogatási szokásokat, ellenőrizni egy-egy akció, vagy például egy reklámkampány hatékonyságát.

Süti Szolgáltató Élettartam Leírás (adatkezelés célja)
_ga Google 2 év A Google Analitycs szolgáltatáshoz tartozó süti, amely lehetővé teszi a weboldal számára, hogy megkülönböztesse a látogatókat.
_gat Google Munkamenet A Google Analitycs szolgáltatáshoz tartozó süti, amely lehetővé teszi a weboldal számára, hogy megkülönböztesse az adott munkamenetben létrehozott, különböző analitikai, nyomon követő objektumokat és magas látogatottságú webhelyeken korlátozza a lekérések számát.
_gid Google 6 hónap A Google Analitycs szolgáltatáshoz tartozó süti, amely lehetővé teszi a weboldal számára, hogy megkülönböztesse a látogatókat egy azonosító segítségével.

 

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat?

Magyar Posta Zrt. – MPL futárszolgálat

Amennyiben Ön a házhozszállítás opciót választja a megrendelés leadásakor, úgy az MPL futárszolgálat részére átadásra kerül az Ön neve, címe, telefonszáma, a kiszállítás teljesíthetőségének céljából.

 

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot?

Felhasználói fiók

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói fiókjukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti, vagy törölheti a személyes adatait bármikor. A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Hozzászólás

Amennyiben véleményt írunk, vagy hozzászólunk egy hírhez, cikkhez, a hozzászólás és vélemény, illetve azok metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás és vélemény általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

 

Hova továbbítjuk az adatokat?

Az Európai Adatvédelmi Rendelet (GDPR) előírja, hogy az Európai Unió lakosaival kapcsolatos azon adatokat, melyeket az EU-n kívülre továbbítanak, ugyanolyan normák szerint kell védeni, mintha az adat Európában kerülne tárolásra. Ezen normák betartását biztosítja például az EU-USA Adatvédelmi Pajzs egyezmény is.  Weboldalunkon a Google Analitycs és spam szűrő szolgáltatását is használjuk. A fent írt GPDR előírások betartására ezek esetében a Google vállalja a felelősséget, amelyről itt olvashat: https://support.google.com/analytics/answer/7105316?hl=hu&ref_topic=2919631

 

Személyes adatokhoz való hozzáférés

Csapatunk tagjai, például a weboldal adminisztrátorai, illetve a logisztikusok hozzáférnek az alábbi, vásárlók által megadott információkhoz:

  • Rendelési információk: Vásárolt termék(ek), vásárlás ideje, fizetési mód, szállítási cím
  • Vásárlói információk: Név, telefonszám, e-mail cím, számlázási név, számlázási cím

Ezen információkhoz azon dolgozók férnek hozzá, akiknek ezen adatok a rendelés teljesíthetőségéhez, az esetleges visszatérítések feldolgozásához, vagy ügyfélszolgálati segítségnyújtáshoz szükségesek.

 

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás és vélemény esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó a rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljünk. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi, vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk. A személyes adatok kezelését, azok törlésének vagy anonimizálásának menetét a következő “Személyes adatok módosítása, törlése” pontban részletezzük.

 

Személyes adatok módosítása, törlése

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló rendelete (továbbiakban GDPR rendelet) alapján jogában áll tájékoztatást kérni az általunk kezelt személyes adatairól, az adatkezelés céljáról, a személyes adatok kategóriáiról, a címzettek kategóriáiról, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, illetve a személyes adatok tárolásának tervezett időpontjáról. Kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését feltéve, hogy az adatkezelés nem szükséges a szabad véleménynyilvánítás jogának vagy a tájékozódás jogának biztosításához, jogi kötelezettségek teljesítéséhez, a közérdek céljára vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy azokkal szembeni védekezéshez. Kérheti, hogy az Ön által részünkre megadott személyes adatokat tagolt, naprakész és gépileg olvasható formátumban adjuk át az Ön részére vagy továbbítsuk azt egy másik személy részére. Bármikor visszavonhatja a hozzájárulását a személyes adatainak kezeléséről. Ennek következtében nem leszünk a továbbiakban jogosultak folytatni az adatkezelést a jövőre nézve. Jogosult panaszt benyújtani a felügyeleti hatósághoz, melyhez fordulhat lakóhelye szerinti, munkahelye szerinti vagy a mi székhelyünk szerinti illetékes hatóságokhoz.

Az adatok kezelését és törlését az “Adatok lekérése és anonimizálása” oldalon, vagy az adatvedelem@fitthaz.bolt.hu email címen lehet kérvényezni.

 

Amennyiben úgy gondolja, hogy jogai sérültek, panasszal élhet a felügyeleti hatóságnál

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.
Telefon: 06 -1- 391-1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu.

 

Cookie-k (sütik) törlése, tiltása

Megtekintheti és kitörölheti a számítógépén tárolt sütiket, és ellenőrzése alatt tarthatja azok használatának módját webböngészőjének beállításai segítségével. Erről további információkat kaphat a gyártótól vagy webböngészőjének súgóján keresztül. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a weboldalunk funkciói csak korlátozottan érvényesülnek, illetve nem elérhetők, ha Ön letiltja bizonyos sütik használatát.

 

Általános szerződési feltételek

Az általános szerződési feltételek megtekintéséhez kérjük látogasson el a https://fitthaz.bolt.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek oldalra.